Deurmatten

Deurmatten

Deurmatten Gemaakt Van Gerecyclede materialen

Er is tegenwoordig een steeds grotere keuze aan deurmatten die gemaakt zijn uit gerecyclede materialen. Hierbij kun je denken aan garens van de tapijtpool maar vooral in de rug van een deurmat kan een groot deel aan hergebruikte materialen zitten.

Een voorbeeld hiervoor zijn droogloopmatten die gemaakt worden uit katoen. Door gebruik te maken van gerecycled katoen en een deel hiervan aan de pool toe te voegen wordt het aandeel hergebruikte materialen groter. Om er voor te zorgen dat de kwaliteit van uw deurmat niet minder wordt combineert men katoen met bijv microvezel zodat er een maximale opname aan water mogelijk is.

De rug van deurmatten kan gemaakt worden uit

latex, vinyl of rubber. Rubber is beschikbaar als gerecycled materiaal. Rubber korrels kunnen geperst worden, een sterke lijm zorgt voor een onderlinge binding en de pool van uw deurmat perst men in dit type rubber. Vinyl kan ook gerecycled worden en een deel van dit materiaal kan worden toegevoegd aan het basis vinyl waardoor men wederom een deel kan recyclen. Latex is de allernieuwste vinding om een rug voor uw deurmat te maken. In dit geval gebruikt men gemalen rubber autobanden die met latex gemend worden. Hierdoor ontstaat een flexibele ja zelf wasbare deurmat. De deurmat kunt u wassen in uw eigen wasmachine op maximaal 30 graden. Na het wassen kan de deurmat in de droger gedroogd worden .

Het recyclen van materialen geeft een toegevoegde waarde aan deurmatten, u help de vervuiling door afval tegen te gaan en u koopt bovendien een functionele deurmat die niet alleen vuil kan verwijderen maar vooral vocht kan vasthouden. Uw vloeren blijven langer droog en schoon. U hoeft minder vaak schoon te maken of uw vloer te dweilen en bespaard dus extra op schoonmaakkosten en schoonmaakmiddelen die meestal ook niet milieu vriendelijk zijn.

Koop een deurmat uit gerecyclede materialen !

 


Reageren is niet mogelijk.