Kokosmat

Kokosmat

Kokosmat Van De Rol

kokosmat

De kokosmat een oude bekende op deurmattengebied en nog steeds razend populair. De populariteit van de kokosmat heeft ook te maken met het feit dat kokos een natuurvezel is en dus als eco product wordt gezien. De meeste ruggen van kokosmatten zijn voorzien van vinyl waar ook een groot gedeelte gerecycled materiaal in is verwerkt.

De koksmatten worden normaal op rollen in diverse breedtes gemaakt. Gangbare maten zijn 80,100,120 en 200 cm. Gezien het zware gewicht van een kokosmat is de rollengte beperkt tot 12 meter. In de webshop kunt u de kosmat op maat bestellen, d.w.z u selecteert een standaard breedtemaat en geeft daarna een lengte in (in cm is mogelijk) Wij snijden het stuk dan voor u van de rol.

Gelieve er rekening mee te houden dat er een tolerantie zit op de breedte van de rollen en ook op de lengte. Komt de kokosmat in een uitsparing te liggen houd dan rekening met deze maattolerantie en bestel de mat liever een paar cm langer of in een bredere maat.

De kokosmat zelf thuis op maat snijden

kan eenvoudig met een scherp stanley mes. Leg de mat daarvoor met de kokospool naar beneden en de rug naar boven. Teken met een stift of pen een lijn. Gebruik een rechte lat om de kokosmat op maat te snijden. Na het snijden zullen er altijd losse stukken kokosvezel zijn. Schud de mat goed uit en verwijder loszittende stukken met de hand. Stofzuigen om resterende loszittende vezels te verwijderen en klaar voor gebruik.

Een kokosmat heeft ook regelmatig onderhoud nodig. Afhankelijk van de aantallen mensen die over de mat lopen regelmatig stofzuigen maar ook uitschudden. De mat op zijn kop leggen en schudden zorgt er voor dat er meer zand uit de mat komt. Een stofzuiger kan helaas niet diep in de pool zand verwijderen. Op zijn kop uitkloppen is de oplossing om grote hoeveelheden loszitten zand en vuil te verwijden.

Bestellen ? Surf naar www.imatshop.nl


Reageren is niet mogelijk.