Schoonloopmat

Schoonloopmat

Schoonloopmat of Droogloopmat

Er bestaat veel verwarring over de term schoonloopmat en droogloopmat. voor sommige aanbieders is het allemaal hetzelfde en ze beloven van alles en nog wat.

Een droogloopmat loopt droog dat staat er. Om droog te kunnen lopen moet de mat dus veel vocht kunnen opnemen. Katoen en microvezels zijn voorbeelden van vezels die veel vocht kunnen opnemen. Een droogloopmat heeft dan naar onze mening ook een pool van kaoten. Tegenwoordig mengt men katoen ook met microvezels waardoor de mat nog meer vocht kan opnemen. De microvezel zorgt tegelijk ook voor een nog zachter gevoel van de mat. De duurdere droogloopmatten hebben een echte wasbare nbr rubber rug. Deze matten worden ook als huurmat gebruikt in wasserijen. De goedkopere hebben een handwasbare vinyl of latex rug. Ze kunnen als droogloopmat van de rol op maat gesneden worden. De wasbare versie kan op maat gemaakt worden.

schoonloopmat wasbaarEen schoonloopmat loopt schoon en helaas is dat niet altijd droog. Het voordeel van een schoonloopmat is dat vuil zicht tussen de vezels van de mat kan verspreiden. Daar waar het bij een droogloopmat op de mat blijft liggen. Een schoonloopmat kan dus vooral veel vuil opnemen. De versies met grove harde vezel zijn bovendien in staat vuil van de voetzolen te borstelen. Dit noemen we borstelmatten die meestal buiten als eerste schoonloopmat gebruikt worden.

Schoonloopmatten met logo zijn ook mogelijk. Een logomat waarop uw eigen logo in verschillende kleuren gemaakt kan worden. Deze zijn er in verschillende kwaliteiten voor binnen maar ook voor buiten. De MP NBR Premium is de meest verkochte schoonloopmat met logo. Ze worden net als de wasbare katoenen matten ook als huurmatten gebruikt door wasserijen.

Deze logomatten kunt u echter ook zelf wassen, thuis, tot maximaal 1,5 vierkante meter in uw eigen 5-8 kg wasmachine. Daarna in de droger en u heeft weer een schone mat.

 

 


Reageren is niet mogelijk.