Welke Deurmat

Welke Deurmat

Welke Deurmat Moet Ik Kopen

De keuze voor een deurmat is niet altijd eenvoudig op internet zijn er ondertussen zo veel verschillende soorten deurmatten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt schoonloopmatten, droogloopmatten, inloopmatten, vloermatten en noem ze allemaal maar op. Aangezien iedereen tegenwoordig een deurmatshop kan beginnen en dat ook erbij doet is het met kennis van zaken vaak ver te zoeken.

Droogloopmatten

Deze term zou duidelijk moeten zijn een droogloopmat is een deurmat die droogloopt, d.w.z droog betekend vocxht kunnen opnemen. De echte droogloopmatten hebben daarom een katoenen pool. Katoen staat er bekend om dat het veel heel veel water kan opnemen, uw droogt zich dagelijks ook af met een katoenen handdoek. Een droogloopmat is dan ook de ideale deurmat als vochtinloop uw grootste probleem is.

Schoonloopmatten

We schoonloop deurmatten worden nogal eens als droogloopmat verkocht maar dat is helaas niet juist. Een schoonloopmat is normaal gemaakt van een kunstvezel zoals nylon of polypropyleen. Deze kunstvezels zijn minder geschikt om water op te nemen en vast te houden. Ze nemen wel iets water op maar stukken minder dan een katoenen droogloopmat. Het voordeel van een schoonloopmat is echter dat de vezels stugger zijn en dan ook een beter borstelende werking hebben. Ze zijn dus meer geschikt om vuil en zand op te nemen. Dit vuil,zal zich tussen de vezels van de mat verspreiden en blijft er niet bovenop liggen zoals dat met een katoenen mat het geval is.
Er zijn veel verschillende kwaliteiten schoonloopmatten. De wasbare matten met nbr rubber rug zijn ideaal aangezien ze schoon te maken zijn door ze te wassen. Op deze manier wordt het meeste vuil verwijderd en heeft u weer een schone mat. Tot 1,5 vierkante meter kunt u dit zelfs thuis in uw eigen wasmachine doen. Dit maakt deze deurmat tot een ideale mat die zelf te onderhouden is en waar u lang plezier van zult hebben..

Reageren is niet mogelijk.